Om Hjärtekatten

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på en barnhjärtavdelning. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Redo att följa med ett hjärtebarn hem.
Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset, samtidigt som den kan vara en tröst eller lekkamrat såklart Vi vill alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från sjukhuset, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka själva. Därför behöver vi hjälp!

Så här kan du bidra.

Är du en virkare?
Du hjälper oss genom att virka din egna Hjärtekatt som du skickar till oss, så skänker vi katten vidare till barnhjärtavdelningen i Göteborg eller Lund.

För att få ihop så många katter som möjligt erbjuder ett gäng garnbutiker med hjärtat på rätt ställe dessutom rabatterade priser på det garn som behövs för att virka Hjärtekatten. Hitta din närmaste butik i listan till höger eller beställ från en av nätbutikerna.

Läs här om hur du virkar din Hjärtekatt.

Kan eller vill du inte virka?
Ingen fara, du kan fortfarande bidra till att en hjärtebarnsfamilj får en lite ljusare tillvaro. Allt du behöver göra är att välja färg på din katt, ge den ett fint namn och betala 75:- (materialkostnaden för en katt). Så virkar vi en Hjärtekatt åt dig!

Läs här om hur du bidrar till en Hjärtekatt.